La implicació de la ciutat alemanya de Lingen a la festa major de Salt va molt més enllà del pregó.
Aquest dissabte, l’associació Die Kivelinge, encarregada d’obrir la festa, participarà en la cercavila de gegants juntament amb els Amics dels Gegants de Salt, una entitat cultural, nascuda al 1952 i que està fortament arrelada al municipi. La cercavila, que començarà a les set de la tarda a la rambla Massana, comptarà també amb l’assistència, com a colles convidades, de La Fal·lera Gironina, els Gegants de Lladó, i les colles geganteres de Cassà de la Selva, Bescanó, les Borges Blanques i Flaçà. L’alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, assegura que la participació d’entitats de Lingen “vol ser un signe de la clara implicació que Salt té en l’agermanament amb la ciutat alemanya”. Pineda assegura que en els últims tres anys, s’han intensificat les intercanvis entre entitats de Salt i associacions de Lingen, com la Coral Tribana o la Unió Esportiva Coma-Cros. De fet, una altra entitat de la població alemanya, la banda escolar de l’institut Georgianum, Georgie’s Groove- Orchestra, també ha participat amb la celebració ahir del primer ball de la festa major.
Poc a poc les entitats foranes van participant en les activitats festives, tot i que portarà temps abans la seva presència no sigui un signe de normalitat, segons reconeix el mediador social, Andreu Bover. Enguany, per primera vegada l’Associació d’Immigrants Senegalesos pel Desenvolupament de Salt (Senecat) disposarà d’un espai a les barraques.
D’altra banda, l’Associació Oudiodial, que té com a objectiu treballar per l’ajuda social mútua dels senegalesos de Catalunya, ha organitzat un concert i ball tradicional a càrrec del grup Casumaï al Parc de la Massana i per avui hi ha programada una diada lúdica tradicional magrebina amb jocs, contes i música a la plaça Lluís Companys.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada