divendres, 7 de gener del 2011

Pilar de 5 Marrecs i Casumaï Colles de l'Eix (19 de setembre 2010)

El passat cap de setmana de setembre el Grup Casumaï ens vem desplaçar fins a la ciutat de Lleida acompanyant a la Colla Castellera dels Marrecs de Salt a la 12a Trobada de Colles de l'Eix on participen les colles castelleres més septentrionals de Catalunya, unides per l'Eix Transversal.

Dos cercaviles multiculturals formats pel nostre grup, i pels grallers de les diferents colles castelleres, van recórrer els carrers del casc antic de la capital de la terra ferma.

La colla osonenca dels Sagals d’Osona, juntament amb la resta de castellers de les altres colles van anar construint diferents castells de germanor formats per diferents castellers de cada colla a cada pis.

El plat fort de la jornada va venir el diumenge , després dels actes protocolaris a la sala de plens de la Paeria , amb la presència del regidor de Vic Joan López en representació del consistori osonenc , va començar la jornada castellera.

La colla carbassa va descarregar amb seguretat un 5d7, un 3d7 aixecat per sota i un 4d7 amb agulla, juntament amb un pilar de 5 a la ronda de pilars.

Per tancar la jornada es va realitzar el castell de germanor , castell bandera de la trobada , un 4d7 amb una rengle de cada colla i amb el pom de dalt amb l'anxaneta dels Castellers de Lleida com a amfitrions i l'acotxador dels Marrecs de Salt, que seran els propers amfitrions de la trobada el 2011.

Després, per cloure la jornada, un dinar de germanor amb la participació musical dels grallers de les quatre colles juntament amb el grup de percussió senegalesa de Salt , fusionant les tradicions musicals dels nous catalans i dels de casa.

Els Sagals d'Osona actuaran el proper cap de setmana a Roda de Ter, juntament amb l'altre colla comarcal Els Nyerros de la Plana, dins dels actes de la festa major rodenca. La cita, el proper diumenge a les 12:00 davant l'Ajuntament.

A continuació podeu veure el video de l'actuació conjunta dels Marrecs de Salt i del Grup Casumaï:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada