dijous, 27 de gener del 2011

Volem viure a Salt en pau i bé

L'Associació Oudiodial va participar a la manifestació que es va dur a terme el passat dissabte 22 de gener de 2011 a la nostra ciutat, per rebutjar els lamentables fets ocurreguts en les darreres setmanes.

Des de l'Associació, volem fer una crida a la ciutadania de Salt per fer que la ciutat segueixi esdevenint un exemple de convivència i multiculturalitat. I un lloc on totes les persones, independentment del seu origen, religió, cultura o llengua, puguin viure en armonia.

A continuació us adjuntem el manifest realitat per les diferents entitats del muncipi.

MANIFEST PER “VOLEM VIURE A SALT EN PAU I BÉ”

Davant dels fets ocorreguts al nostre poble en aquests últims dies, totes les ciutadanes i ciutadans de Salt volem fer sentir la nostra veu.

Una veu que s’aixeca com a única i sola per posar de manifest que som un sol poble i com a tal actuem.

Una sola veu que vol fer-se sentir única i clara per proclamar que a Salt hi volem viure en pau i bé.

Una sola veu que vol rebutjar qualsevol mena de violència sigui aquesta quina sigui.

Una sola veu que vol fer saber a tothom que lluitarem amb totes les nostres forces perquè Salt continui essent el poble que ha estat fins ara: un poble obert, acollidor, segur, amable amb totes i cadascuna de les persones que hi han vingut a viure, hi han vingut a buscar-se una manera de guanyar-se la vida honradament.

No volem aparèixer als ulls del món com un focus de violència, racisme, xenofòbia o malestar.
Amb aquesta sola veu volem demanar a totes i cadascuna de les administracions pertinents allò que els ciutadans i les ciutadanes de Salt volem:
  • Volem passejar pels nostres carrers amb seguretat i tranquilitat.
  • Volem que els nostres fills, filles, néts i nétes puguin gaudir d’una educació de qualitat que els permetrà viure amb els princips bàsics de respecte, civisme, tolerància i democràcia
  • Volem espais de trobada, centres cívics i que es crei el caliu social que ens permeti a tots desenvolupar les tasques necessàries per participar activament i solidària en aquesta societat.
Exigim a l’Alcaldessa, als regidors de l’Ajuntament i a la Generalitat de Catalunya que facin bé la seva feina, amb autèntica vocació de servei.

Els exigim qualitat i transparència en la seva tasca perquè Salt sigui el poble que nosaltres, els saltencs i les saltenques volem. Volem fets. Volem que tothom qui estigui a les administracions públiques, ja que estan al servei del poble, treballi de valent, amb objectius clars,operatius i assolibles per marcar un full de ruta que permeti la millora progressiva del nostre municipi:
  • A la Conselleria d’Interior: la seguretat a Salt no ha de ser un fet puntual, volem sentir-nos segurs i protegits.
  • A la Conselleria de Justícia: cal que es faci una revisió valenta de la llei que contempli penes per a delinqüents multireincidents.
  • A la Conselleria d’Ensenyament: Salt és un poble que vol educar als seus infants i joves amb Qualitat; no podem fer aquesta feina si els recursos continuen essent els que són.
  • A la Conselleria de Benestar Social: sensibilitat per atendre a totes les persones del nostre municipi que estan en risc d’exclusió social.
  • A l’Ajuntament, els nostres representants més propers, us demanem que en els grans temes de fons, sigui quin sigui el color de l’Ajuntament, sigueu capaços d’arribar a un gran pacte de ciutat "pacte de ciutat que tingui com a objectiu directe, clar i prioritari millorar la qualitat de vida de les persones que vivim a Salt".: educació, urbanisme i seguretat n’han de ser els pilars.
Poseu fil a l’agulla, definiu el model de ciutat i treballeu perquè Salt sigui: una ciutat veritablement educadora.

Si la ciutadania hem aconseguit sortir tots a una, ara us toca a vosaltres posar-vos d’acord i posar-vos a treballar.

I si tots ens hi posem en la responsabilitat que ens toca i amb il·lusió segur que PODEM.



Video Manifestació (Gentilesa de Video Albert)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada